Hvordan er konfirmasjon i Jar menighet?


Er du gira på et minnerikt år og en fantastisk uke på sommerleir? Da bør du sjekke ut informasjonen om konfirmasjon i Jar menighet!

Hvert år velger 100-120 ungdommer å konfirmere seg i Jar menighet. De fleste tilhører Jar kirke sitt geografiske område, men kan gå på forskjellige skoler i Bærum og kanskje Oslo. Noen tilhører ikke Jar direkte, men har venner her og melder seg på konfirmasjon hos oss. Alle er velkommen til å bli med på konfirmasjon i Jar menighet.

Er du usikker på hvorfor du skal konfirmere deg? Her er noen typiske spørsmål og svar. Som konfirmant i Jar kirke blir du kjent med nye folk og får markere konfirmasjonsdagen din høytidelig i kirken. Du vil møte engasjerte KOMA-ledere som er med og lager opplegget du deltar på. Mange av dem har nylig vært konfirmanter selv, og vet hva som skal til for at du skal ha det gøy og trives i konfirmanttiden. Som konfirmant i Jar kirke vil du få muligheten til å undre deg over livet, deg selv og den kristne tro. Etter konfirmasjonen finnes mange muligheter til å vokse og få utfordringer som passer deg i kirkens ungdomsarbeid!

 

Det finnes tre undervisningløp for konfirmasjon i Jar.

 

Alternativ 1: Hovedvariant

Hovedvarianten av konfirmasjon i Jar er med fellessamlinger og sommerleir i uke 26. Det er mye sosialt og mange konfirmanter som er samlet samtidig. Her er det ofte 100-120 konfirmanter samlet, men vi deler gjerne opp i grupper sånn at alle skal få tid og rom. Sommerleiren i Jar er alltid i uke 26 på Stavern folkehøgskole. Her skjer det meste av undervisningen.

Pris: kr. 700,- for innmelding og ca. kr. 2.900,- for leir (leir-prisen kan variere noe).

Alternativ 2: MIKS

Dette opplegget er for deg som ikke kan dra på sommerleir. Her skjer det meste av opplegget på kveldstid, og det inkluderer en weekend. Du blir en del av en gruppe med konfirmanter fra flere menigheter i Bærum. Som MIKSkonfirmant vil du også delta på opplegget med de andre konfirmantene i Jar.

Pris: kr. 700,- for innmelding og kr. 700,- for opplegget.

Alternativ 3: Tilrettelagt

Å konfirmere seg skal være mulig for alle, uavhengig av funksjonsevne. Menighetene i Bærum samarbeider sammen med Haug skole om en spesielt tilrettelagt konfirmasjonsgruppe som møtes på ettermiddager i vårhalvåret.

Pris kr. 700,- for innmelding og kr 700,- for opplegget.

 

Nyttig informasjon

 

Konfirmasjonsgudstjeneste

I påmeldingen kan du legge inn ett ønske om dato for konfirmasjonsgudstjeneste. I fordelingen av konfirmasjonsdato og -tidspunkt ønsker vi å ta hensyn til konfirmanter med særskilte grunner for ønsket dag. Vi tar forbehold om at en ikke er sikret noen dato eller klokkeslett før kateket har sendt ut en endelig bekreftelse. Denne kommer i løpet av november. 

Har du spørsmål eller ønker en prat, ta gjerne kontakt med kateket Ingeborg tlf. 982 67 832 / is397@kirken.no 

 

Tilbake