Konsertforedrag med Wolfgang Plagge i Jar kirke onsdag 22. mars kl. 19.30


«Hemmelige skatter i komponistens verktøykasse -
fra Johan Sebastian Bach til komponister i vår tid»

Gratis adgang/ Kollekt ved utgangen.

Wolfgang Plagge gleder seg til å komme til Jar kirke. «Jeg har mange gode minner fra Jar kirke», sier han. «Her har jeg spilt både til gudstjenester og konserter, og minst halvparten av CD-ene mine er innspilt i denne kirken».

Han er aktiv som utøver over store deler av verden, og er en ettertraktet kammermusiker. Han har vært solist med et stort antall orkestre, og har samarbeidet med en rekke fremtredende utøvere.

Wolfgang Plagge ble tidlig omtalt som et vidunderbarn og "Vår tids Mozart".
Allerede som fireåring begynte han å spille seriøst piano, samtidig som han gjorde sine første komposisjonsforsøk. 10 år gammel vant han en internasjonal talentkonkurranse i engelsk fjernsyn. Året etter vant han «Ungdommens pianomesterskap» i Oslo.

I 1972 gjorde han en oppsiktsvekkende klaverdebut i Oslo - med H.M. kong Olav V til stede i salen. Han har siden vunnet flere nasjonale og internasjonale priser og legater.
I 1986 avsluttet han sine 6-årige studier ved Musikkhøyskolen i Hamburg, Tyskland, med utmerkelse.

Komponisten Wolfgang Plagge har, siden han fikk sine første komposisjoner utgitt som tolvåring, utviklet seg til en moden, egenartet og mangesidig skapende kunstner med en omfattende produksjon. Hans verkliste spenner fra liturgisk musikk til symfoniske verker, og kammermusikk og solistisk klavermusikk utgjør en hoveddel.

Også som pedagog har Plagge gjort en stor innsats. Han har vært kunstnerisk leder for Talentskolen ved Bærum kommunale Kulturskole siden 1987. Fra 2009 er han tilsatt som professor ved Norges Musikkhøgskole og ved Høgskolen i Nord-Trøndelag.

Tilbake